El Màgic d’Oz.

El Màgic d’Oz.

Ahir vespre vaig anar a veure la representació de l’obra de teatre «El Màgic d’Oz», representada pels alumnes del CEE Pinyol Vermell, amb la col·laboració d’alguns actors de la seria televisiva «Llàgrima de Sang». I he de dir que me va encantar. Va tenir moments realment divertits i, sobretot, ens demostrar a tots que la participació (diga-li integració o inclusió, si t’ho estimes més) de les persones amb discapacitat és possible. Tots els alumnes que hi van participar van donar el màxim de les seves capacitats per a que l’obra fos un èxit rotund, no sols en la venta d’entrades (que el Trui Teatre era quasi bé ple!), si no en una obra de qualitat i divertida amb la que tots vam gaudir. 

Segur que hi pot haver veus que diguin que la qualitat de l’obra, no era per tant, que si no hagués sigut per la participació dels actors, l’obra no s’hagués entès. A aquestes veus els hi dic, que tal vegada poden tenir raó, des del seu punt de vista però que, en aquesta obra, els alumnes del CEE Pinyol Vermell han donat el màxim de les seves capacitats. I d’això és tracta. Les persones amb discapacitat han de tenir l’oportunitat de participar, fent les coses de la millor manera que saben. No es tracta de semblar-se a un actor professional, per que no són actors. Es tracta que, en la representació de l’obra, donin al màxim de les seves capacitats. Que aprenguin i gaudeixin, tal i com ho faria qualsevol aficionat al teatre.

Activitats com aquestes em demostren que la inclusió és possible. No sols a les escoles (que seria un altre debat), si no a la nostra societat. Hem d’aprendre que no tots feim les coses de la mateixa manera, però que lo important és que tots ens esforcem en fer les coses el millor que podem. No val quedar-se a mig camí, si podem arribar a 10, no ens em de quedar en el 5. Perìo aquest 10, és diferent en cadascun de nosaltres.

I per acabar… dues fotografies de l’obra. No són gran cosa per que no estava seguda massa a prop de l’escenari, però, algo és algo! 😛

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar