Tancat per vaga.

Tancat per vaga.

És la segona vegada aquest curs que estic de vaga. I no serà la darrera. La primera va ser amb motiu de la vaga general, el 14N. Aquest cop, es tracta d’una vaga a l’ensenyament. Una vaga, per molt que es digui, més que justificada.

L’atac cap a l’educació que està duent a terme la nostra Conselleria d’Educació és inadmissible: retallades incomprensibles, amenaces, decrets (Llei per la Convivència, li diuen) que pretenen llevar la poca autoritat que té el mestre (tot i que l’objectiu, diguin ells, sigui el contrari), decrets en el que no et permetin donar la teva opinió i molts menys ensenyar als alumnes a mostrar la seva.
Les retallades en personal han deixat sense feina a milers de companys, però sobretot, han deixat sense una educació de qualitat a milers d’alumnes. Aules plenes a rebentar i professors que es veuen incapaços de realitzar les seves tasques amb garanties. 
Els professors ens sentim cansats de rebre sempre les estocades de l’administració. Ens han dit que som vagos, que sols tenim massa dies de vacances. Se’ns desautoritza de forma constant, i se’ns acusa d’adoctrinar política i lingüísticament als alumnes.
L’atac al sistema d’ensenyament és constant i es tornen a obrir debats que estaven més que superats, com és el cas de l’ensenyament en llengua catalana, la nostra estimada llengua. Però tot i comprovar que el poble, majoritàriament, escull realitzar el primer ensenyament en llengua catalana, contínua amb l’atac cap al català amb un nou decret amb el suposat objectiu de millorar l’aprenentatge de l’anglès però que amaga altres intencions com la d’evitar que la llengua pròpia continui essent la llengua vehicular de l’ensenyament.
I a tot això hi hem d’afegir una LOMCE que no fa més que afegir més llenya al foc i que farà que el nostre sistema educatiu es converteixi en una fàbrica de ciutadans sense idees pròpies, amb uns coneixements destinats quasi exclusivament a complir amb els requeriments del mercat laboral.
És hora d’actuar. És hora d’aturar-los. És hora de mostrar la unitat de tota la comunitat educativa i fer que aquest govern ens escolti i, sobretot, ens respecti.
A aquells que avui no heu fet vaga, pensau en el futur. És cert, a l’administració li va bé no pagar-nos els dies de vaga però no vos enganeu, que els centres no funcionin no els hi va gens bé. Pensau que un dia sense sou no és res comparat amb el fet de no tenir feina en un futur. Tenir una plaça no implica que en un futur vos pogueu quedar sense feina. Aquesta gent no s’aturarà destruirà tot el que pugui: interins, funcionaris de carrera… tot per tal de convertir una educació de qualitat (sempre millorable), a un servei merament assistenncial. La lluita ha de continuar i està en la mà de tots i cadascún dels mestres en actiu lluitar per millorar l’educació. 

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar