Bosses sensorials

Bosses sensorials

Bon dimarts a tothom!

Si, fa mil que no publico cap entrada, però no tinc temps per a tot. Esper normalitzar la situació aviat perquè tinc alguns materials pendents de mostrar-vos i compartir.

A principis d’any us deia que tenia una capsa multi-sensorial a l’escola amb la que treballava a la taula de llum. Una de les coses que hi ha dins aquesta capsa són unes bosses sensorials que encanten als més petits. Es poden usar de moltes maneres, amb o sense taula/capsa de llum. Avui us mostraré com fer-les i què podem fer amb elles.

MATERIALS QUE NECESSITEM

Els materials que necessitam són els següents:

Us recomano que useu bosses transparents, l’efecte és molt més divertit i sorprenent. Si voleu, podeu canviar el colorant per pintura, però el resultat no serà el mateix. A més, amb dues o tres gotes n’hi ha prou.

Una vegada tenim el material, només ens quedar fer les bosses al gust dels nostres alumnes. Nosaltres en vam fer quatre: una verda, una blava, una vermella i una groga. Fer-les és molt fàcil i ens poden ajudar els nostres alumnes. Hem de posar la gomina dins les bosses. No fa falta omplir-les, ja que si n’hi posem massa, es rompen més fàcilment. Una vegada hi tenim la gomina, usam el colorant que volem per aconseguir el color i també hi afegim la purpurina si en volem. Nosaltres en ferem amb purpurina i amb estrelletes de colors. Després es tracta de mesclar fins que tot quedi ben repartit. I ja estàn llestes!

ACTIVITATS

Preparar les bosses sensorials és una activitat en si mateixa, però a més, ens poden servir per moltes altres coses:

  • Manipular-les, apretar-les, ensumar-les… és divertit! I els hi encanta!
  • Fer camins amb els dits, per practicar el traç.
  • Posar les bosses sobre un paper que conté un dibuix amagat i ells l’han de descobrir.
  • A la taula de llum podem veure com canvien de color i jugar amb diferents elements: combinar-les entre si, combinar-les amb altres objectes…
Ara bé, per a que l’activitat sigui realment efectiva, és important és «emparaular» el que feim. És a dir, posar paraules a tot el que es va fent, d’aquesta manera també estarem fomentant el desenvolupament del llenguatge.

A l’escola on sóc ara no hi ha taula de llum (però n’hi haurà aviat!), però les bosses sensorials els hi encanten. I cada dia han de sortir una estoneta de la seva capsa.
Esper que us hagi agradat. I si és així, compartiu, compartiu! 😉

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar