Les síl•labes loques!

Les síl•labes loques!

Hoola!

Esta entrada es una adaptación al catalán de un material publicado en el blog Rincón de una maestra, con el consentimiento de la autora.

Com estau? Esper que amb les piles ben carregades, tot i ser dilluns.

Avui us porto una entrada especial. Fa uns dies vaig descobrir el blog «Rincón de una maestra», de n’Angela Marchán, mestra a la Comunitat de Madrid. Els recursos que ofereix són realment interessants, especialment els de llengua i lectoescriptura però tenen «l’inconvenient» d’estar en castellà i per tant, no puc usar-los a les meves sessions de suport. Per això, li vaig demanar permís per adaptar els materials al català, citant sempre la font quan els publiqués. Aquesta, per tant, serà la primera de tota una sèrie d’entrades amb materials i recursos adaptats.

 El recurs que us presento avui és el joc «Les síl•labes loques!». No són més que uns carmels amb un dibuix que representa una paraula coneguda pel nen i dues possibles síl•labes, on l’alumne ha d’escollir la correcta. Es pot marcar amb un gomet, una pinça, un retolador de pissarra blanca,.. hi ha mil maneres!

Podeu descarregar el material aquí. Després només us falta imprimir (jo ho he fet en paper de colors, plastificar i ratallar. Jo els he ficat dins una antiga capsa de llepolies, amb un títol ben xulo. Als meus alumnes de primer els hi encanta jugar-hi!

Aquesta és una activitat ideal per a treballar la consciència sil•làbica (pots veure una altra manera de treballar-la en aquesta altra entrada) i el vocabulari. Estic ansiosa de poder-la usar a l’escola.

Fins dijous amb una nova entrada!

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar