Sr. Ministre, per què no dimiteix?

Sr. Ministre, per què no dimiteix?

Avui mig en broma mig en serio deia a l’institut que per a ser ministre s’havia de ser molt tonto i no tenir-ne ni punyetera idea d’educació, d’economia, d’infraestructures… en funció de la cartera que el «més llest dels tontos» (en referència al president) t’assignés. I si, era una conversa entre companyes, per passar el temps d’esplai i per fer palés el disgust amb el nostre ministre, el nostre suposat representant al govern central. Si, un comentari ximple i tal vegada fals però veient els darrers comentaris que aquest home ha vomitat per la boca… crec que no està mancat de raó.

Avui, passejant per internet, hem trobo amb aquesta notícia: http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/nacional/wert-afirma-impondra-castellano-colegios-balears-esta-legislatura.html
El senyor Wert, el nostre ministre, o sinistre, segons és miri, pretén dur a la pràctica la mesura populista estrella del nostre govern territorial: que a les escoles només es parli castellà. Tot això, per que segons ell, a algunes comunitats autònomes, l’ensenyament de la llengua propia provoca sentiments independentistes. I això només em fa pensar amb una cosa: aquest senyor és un incompetent. I, com a bona mestra, raonaré la meva resposta.

El coneixement d’una llengua és cultura. I un ministre d’educació i cultura això ho hauria de saber. Una llengua pròpia d’un territori porta aferrades moltes altres coses: una història, unes tradicions… aspectes que enriqueixen a qualsevol persona. I, evidentment, aquests aspectes han de treballar-se a les escoles. I això, el Sr. Wert, ho hauria de saber. És més, ho hauria de defensar i promoure.

Atacar a un llengua és atacar una cultura, unes tradicions i un poble i això un Sr. Ministre no ho ha de permetre. I aquest senyor no sols ho permet, sinó que n’és el promotor! Per altra part, dir-li senyor Wert que tal vegada un dia es cremarà. Si el que vol és lluitar contra la independència d’una part del seu estat, el que hauria de fer és posar els mecanismes necessaris per a trobar punts d’unió. I un d’ells, és reconèixer i acceptar la llengua pròpia d’un territori, la seva història i les seves tradicions. I no imposar res. El diàleg, señor Wert, és la millor eina per arribar a enteniments. Treballi per a protegir i defensar les diferències que hi ha al seu estat i, tal vegada, la gent no és manifestarà en la seva contra. Li proposo que vegi les diferències lingüístiques (les diferents llengües de l’estat) com a una font de riquesa, com un aspecte a defensar i a protegir. Més que res, per què fa uns 30 anys van perseguir el català i la seva cultura i no van aconseguir acabar amb ella. I crec que ara, tampoc ho aconseguirà. I tal vegada, la bomba li esclati a le smans.

A què espera per dimitir? La meva suposició és que deixarà el seu càrreg quan hagi destrossat l’educació pública nacional. La carrera d’aquest senyor no és precisament curta. Bé, en temps si és curta, però els desastres que ha fet, són ja varis. El primer, ha permès que es produissin una retallades bestials a l’educació. Podem dir, que li ha tallat una cama. Després, ha reduït (al menys o ha permès) les beques i ha pujat les tasses universitaries. Per a què? Per a que sols uns pocs puguin estudiar. A partir d’ara, o ets ric, o no ets digne d’una educació de qualitat (que hauríem de demostrar si l’escola privada és realment millor que la pública).

No obstant, la major obra d’aquest senyor és sense cap mena de dubte, la seva super reforma educativa. Una reforma que es carrega tots els pilar de l’educació pública tal i com la coneixem fins ara. Que pretén segregar alumnes, que es carrega la igualtat d’oportunitats i que deixa a fora del sistema a tots aquells alumnes amb més dificultats. En definitiva, una llei que acaba de destruir una educació de qualitat de tots i per a tots.

I per cert, les comparacions poden resultar-li cares. No pot dir que l’educació al País Vasc és el doble de cara que a Andalusia i donar a entendre que el problema és l’ensenyament de la llengua vasca. Explquim, per quin motiu, les inversions de l’Estat a les Balears són de 71’56€ per habitant mentre que a Castella i Lleó, aquestes inversions són de 610’43€.

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar