Els motius pels quals els mestres feim vaga

Els motius pels quals els mestres feim vaga

Molts que no sou mestres m’heu demanat quins són els motius pels quals els mestres feim vaga. Aquí va la meva llista personal de motius:

 • L’educació pública fa molt de temps que sofreix retallades constants. Entre elles, cal saber:
  • No es cobreixen les baixes dels professors menors a 30 dies.
  • Les baixes es cobreixen a partir del 10è dia lectiu de baixa. Això vol dir que un grup d’alumnes estarà com a mínim 2 setmanes sense professor. Si tenim en compte que els metges, en moltes ocasions, renoven les baixes cada setmana, pot passar que un professor no arribi a ser substituït.
  • No es paguen a temps les assignacions als centres, la qual cosa complica el dia a dia en els centres (recordau aquell centre de Maó sense calefacció?).
  • S’han reduit les beques de menjador, de transport escolar, per a l’atenció d’alumnes amb neessitats educatives especials, per a la reutilització de llibres…
  • S’ha augmentat el nombre d’alumnes per aula i, en conseqüència, s’ha reduit el nombre de professors.
  • S’ha reduit el nombre de professors de suport.
  • S’han eliminat programes de reforç escolar com el PROA.
 • La Conselleria d’Educació duu a terme, des de fa temps, un desprestigi de la tasca docent. Ens acusa d’adoctrinadors, de catalanistes i separatistes i, el que fa més val, de vagos i aprofitats. No puc dir que no n’hi hagi, però el que sí que puc assegurar és que jo no m’he n’he trobat cap d’aquests. És més, en general els professors sabem respectar les diferents maneres de pensar i és això el que volem ensenyar als nostres alumnes. Cosa que, amb la llei de símbols no podrem fer. Com podem aconseguir alumnes crítics, si nosaltres no ho podem ser?
 •  La conselleria i el govern del senyor Bauzá han imposat un TIL que té com objectiu amagat aconseguir que el castellà sigui la llengua vehicular de l’ensenyament a les aules, creant un conflicte allà on no n’hi havia cap, allà on hi havia consens de la comunitat educativa (professors, pares i alumnes).Vull que quedi clar que no esteim en contra del TIL, esteim en contra de com es vol aplicar aquest TIL, a base de decrets i en contra del que vol la societat. Anglès a les aules sí, però no així.
 •  Per acabar de rematar-ho tot, la conselleria va decidir expedientar a tres directors per fer el que els consells escolars dels seus centres havíen decidit democràticament: no modificar el projecte lingüístic de centre. Per qui no ho sàpiga, els consells escolars són els màxims òrgans de govern d’un centre. Els directors no són dictadors, que decideixen què, quan i com es fan les coses (tal i com actua el nostre president, per cert). Els directors formen part dels consells escolars que estan formats per pares, mestres i alumnes. És dins aquets on es prenen totes les decisions relatives al centre. Sempre de forma democràtica. En resum, els direcors han estat expedientats per fer la seva feina!

Aquests són, a grans trets, els motius pels quals els mestres feim vaga. Personalment pens que ens sobren els motius!

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar