Onomatopeies a l’educació infantil

Onomatopeies a l’educació infantil

Les onomatopeies són un recurs molt eficaç per començar a treballar amb els infants els sons de forma divertida. De fet, els infants realitzen l’adquisició de tot el repertori fonètic a partir del joc i amb la imitació de sons. A la vegada, a través d’aquesta imitació de sons s’arriba al referent, al nom de l’objecte, animal o cosa que representa una onomatopeia i, per tant, es va ampliant el vocabulari.

En els tallers de llenguatge amb els alumnes de P2 el treball d’aquest trimestre (tenen com a màxim, una sessió setmanal d’uns 30 minuts de durada*) es centra, sobretot, en les onomatopeies. És una activitat que sol agradar bastant.
Fa bastant de temps vaig trobar per internet una mena de targetes fetes amb símbols d’ARSAAC. Els trobareu al següent enllaç. Jo els he imprès, aferrat sobre una cartolina i plastificat. El cas és que mentre els usava m’he adonat de que en faltàven alguns d’importants, així que aquests dies m’he entretingut i he fet 14 fitxes més per treballar als tallers.
Les he repartides en tres fulls, els trobareu aquí:
  • Full 1. Hi apareixen: indi, moix, telèfon, parquet, cavall i granato
  • Full 2. Hi apareixen: lleó, tren, cavall. tro, pluja i timbre
  • Full 3. Hi apareixen el vent i tocar la porta. Aquesta no està en format pdf, sinó en format .docx, per aque hi pogueu afegir les onomatopeies que vulgueu. A més, hi ha una targeta, que he fet per posar de «portada» a la capsa en la que guardo les onomatopeies (pijades, de les meves).
*A una altra entrada explicaré com organitzo els taller de llenguatge amb els alumnes de P2, tota una novetat per a mi. Evidentment, no esteim treballant les onomatopeies durant els 30 minuts de la sessió, feim moltes més coses!

NOTA: Per veure correctament el full 3, l’heu de descarregar i obrir amb un office nou. Crec que la versió més antiga que accepta docx és el Word2007. També heu de tenir la lletra «escolar5», per a que es vegi correctament.

0 comentarios

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar