Tenim nou calendari!

Tenim nou calendari!

Bon dilluns a tothom,

Avui vull presentar-vos el nostre nou calendari. M’ha costat setmanes de feina, bàsicament per que m’era impossible trobar el moment: no hi havia tinta a la impresora, no podia accedir al document, no tenia temps per plastificar… total, tot ho teníem en contra! Entre divendres i dijous passat vaig aconseguir un parell d’hores sense alumnes i vaig poder acabar-ho. I aquest és el resultat:

Nosaltres no teníem calendari. Ens limitàvem a escriure la data col·locant el dia de la setmana, el número i el mes a un plafó, però ni els noms dels dies de la setmana/mes, ni el plafó m’agradaven. Així que vaig donar voltes i voltes (em vaig inspirar aquí i aquí i a les classes d’EI del meu centre) fins que hem vaig decidir per fer el que veis. Amb aquest sistema introduim el format de calendari i a més podem treballar el vocabulari relacionat amb el temps que fa cada dia. També ens ajuda a veure el pas del temps i dels mesos.

Com podeu veure, tenim tres parts diferenciades: el calendari en si, els plafons guardar pels dies de la setmana i els mesos (que es podrien tenir guardats a un sobre) i el plafó per escriure la data.

En voleu un d’igual?
 
És molt senzill de preprar. Duu una mica de feina però és fàcil de fer:
  • Necessitareu una cartolina gran, del color que volgueu. Jo vaig escollir blau perquè era el color del plafó anterior. També necessitareu ironfix transparent o forro de llibres i velcro.
  • Descarregau la carperta que inclou: la graella pel calendari, el pdf amb els dies de la setmana, els mesos, el títol i els nombres pels dies. Si voleu, també podeu descarregar el pdf DNI A3 per fer el plafó per escriure la data. Això depèn dels vostres objectius.
  • Imprimir tot el material, en color o blanc i negre, això va a gustos.
  • Un cop imprés, cal retallar tot els elements que formaran part del plafó principal: el títol, els dies de la setmana que tenen el pictograma i els títols per al temps. La resta, basta plastificar i retallar.
  • Amb el elements retallats, s’han d’aferrar a la cartolina, seguint el sistema o la disposició que més us agradi i forrar amb el plàstic transparent.
  • Es posa el velcro on faci falta i… acabat!
  • Només cal penjar-lo on més en agradi i llestos!
ƒe

El plafó per escriure la data és opcional. A nosaltres ens funciona però el meu alumne no pot/sap escriure i amb aquest sistema ens va bé per a treballar. A la resta d’alumnes que passen per la «Classe de les lletres» (aquest és el nom que li han posat els alumnes de segon) també es beneficien del calendari, ja que els hi resulta més senzill saber quin dia és.
Us he preparat dues carpetes, una en català i una altra en castellà. Si us agrada, ja sabeu, compartiu, compartiu! 😉
Fins una nova entrada!
 

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar