El «lapbook», una experiència a l’aula

El «lapbook», una experiència a l’aula

Hooola a tots,
Si, ja sé que duc un temps despareguda però és que no tenia massa temps disponible per dedicar al blog. La feina, les oposicions i la vida fora de tot això, em llevaven molt de temps! I ho dic en passat perquè finalment no em podré presentar a les oposicions… a Mallorca no hi ha opos al cos de mestres i per tant, hauré d’esperar un any més. Continuaré estudiant, però a un ritme molt diferent al que duia fins ara i sense cap pressa.
Tenia pensat fer aquesta entrada un cop ho tingués acabat, però esteim tan emocionats amb la idea que no puc esperar! Hem decidit fer el nostre primer lapbook! Sabeu què és?
Imatges de todo primaria y más
Els lapbook sorgeixen dels llibres «pop-up», com a sistemes per aprofundir en els coneixements que es treballen a una o diverses àrees. A España van arribar de la mà de les «homeschoolers» americanes i poc a poc van entrant a les nostres aules.
La forma senzilla de fer-ho és a partir de cartolines doblegades, on anam aferrant diferents papers, butxaques, altres desplegables, que contenen la informació sintetizada d’una tema. Són un bon recurs per fer exposicions orals i a més, permeten que l’aprenentatge que es produeixi sigui més significatiu.
En el nostre cas, he decidit provar de fer un lapbook amb un dels meus alumnes que té dificultats per articular el fonema erra (vibrant i bategant). Ja portem moltes setmanes treballant, intentant realitzar diferents activitats que li permetin millorar l’articulació i a poc a poc millora, tot s’ha de dir, però crec que amb aquest recurs es sentirà més motivat i haurem fet una cosa diferent.
El primer que hem fet ha sigut la tria del tema i el color de la cartolina que ens servirà de base. El tema, en aquest cas, l’he triat jo i és la lletra erra, com sona, com podem dir-la millor, com s’escriu… tot el que se’ns vagi passant pel cap. El color,  l’ha triat el meu alumne i entre els que teníem disponibles, ha escollit el blau!
Ara ens toca preparar els diferents continguts, treballar-los i posar-los al nostre lapbook particular. El tenim força avançat però encara falten alguns detalls, així que ben aviat podreu veure què hem fet.
Esper que us agradi la idea!
Fins aviat!

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar