3 activitats per a la biblioteca d’aula

3 activitats per a la biblioteca d’aula

Hooola a tots!
Preparats per les vacances? Per aquí ja fa oloreta a panades i robiols! I és que, tot i que enguany pareix que no volen arribar, les vacances de Setmana Santa ja són aquí. Els nins comencen a estar cansats perquè aquest trimestre ha sigut molt llarg!
Ja fa setmanes que estic pensant que de cara al proper curs alguna cosa haurem de fer per donar una mica més de sentit al temps de lectura. Com sabeu, a les escoles es dedica un mínim de 30 minuts per a la lectura lliure cada dia. Hi ha centres que estan més organitzats i d’altres que, com el meu, anam una mica a «salto de mata». El cert és que es fa apadrinament lector i molta lectura compartida però em quedo amb la sensació de que podríem fer alguna cosa més una vegada s’ha acabat de llegir el llibre en qüestió. Al menys, és així com sento les hores de lectura on jo soc la responsable (per tant, si alguna mestra del centre em llegix, que no s’enfadi! ;-)).
Ja fa temps que vaig llegint diferent blogs i de les diferents idees que tinc, a l’entrada d’avui us mostro el Top 3 del que he trobat navegant per internet:

Carnet de biblioteca
Coneixeu el blog «Aula de Elena»? És una mestra mallorquina que mostra el seu dia a dia a través del seu blog. Fa anys que la segueixo i m’encanta! Em sorprèn la quantitat de coses que fa i moltes vegades em pregunto d’on treu el temps per fer-ho tot. Evidentment, els pares dels seus alumnes estan encantats i no és per menys.
De totes les seves entrades, una que em va agradar molt va ser el seu Carnet de biblioteca, com una eina per motivar als alumnes a llegir més llibres. El carnet té diferents nivells: «oruguita lectora, ratón de biblioteca, buho sabio i el nivell súper crack». És ideal per als primers cursos però tal vegada queda una mica «curt» per cursos superiors. El meu grup té tendència a agafar llibres, fuetjar-los i tornar-los a deixar a la biblioteca. El que jo vull és motivar-los per llegir més.
Diari de lectura
«En tu cole me colé» és un blog que acabo de descobrir i m’encanta. Una altra mestra creativa i que comparteix recursos i moltes coses més amb tots nosaltres. No podem deixar de visitar el seu blog, us encantarà!
Aquesta bloguera ens present el Diari de lectura, una eina que m’encanta que ja que ens permet anar una mica més enllà de simplement marcar la quantitat de llibres llegits. Es tracta d’un quadernet imprimible en el que els infants han d’anotar els llibres que van llegint i fer algunes activitats. No és una fitxa convencional i permet, per altra banda, duu cert control del què fan.
Imatge original de «En tu cole me colé»
Imatge original de «En tu cole me colé»
L’abre de lectura
Finalment, us vull presentar una altra idea que m’ha semblat molt interessant i que fa temps que passaja per la meva carpeta d’idees: «L’abre de lectura» que ens presenta el blog «Rincón de una maestra». Per si no ho recordau fa dos cursos vaig adaptar una de les seves activitats al català, les síl·labes loques.
La seva proposta consisteix en crear una arbre on les fulles són petites fitxes de lectura on els infants van anotant els llibres que van llegint, indicant el títol, l’autor i si els hi ha agradat o no. Aquesta fulla es col·loca a una branca de l’abre que, a poc a poc, es va omplint de fulles amb la col·laboració de tots els alumnes.
Imatge original de «Ricón de una maestra»

 
Em sembla una idea genial per a treballar bé tota l’escola, bé per cicles, i que així els alumnes es puguin anar recomanant llibres. A més, el passadís de l’escola queda la mar d’interessant i diferent.
I fins aquí l’entrada d’avui! Tinc una altra entrada al forn quasi llesta amb un nou material per treballar les dificultats de lectura. A veure si puc passar per aquí abans de les vacances! Ens llegim aviat!

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar