Calendari d’advent/ Calendario de adviento

Calendari d’advent/ Calendario de adviento

IMPORTANT: Aquesta entrada s’anirà actualitzant a mesura que passin els dies. Així si tinc espies no sabran quins reptes sortiran. A mesura que vagin passant els dies, aniré penjant el material que hagi usat.

IMPORTANTE: Esta entrada ser irá actualizando a medida que pasen los días. Así, si tengo espías, no sabrán qué retos saldrán. A medida que pasen los días iré colgando el material que vaya usando.

Fa alguns cursos que tenc ganes de fer un calendari d’advent a classe. No tant per un tema religiós, sinó per preparar les vacances de Nadal. Així que aquest any tinc la oportunitat perfecta per fer-ho: una aula relativament gran i quinze alumnes que es motiven molt fàcilment. Així que, com que aquesta setmana acabam les activitats d’avaluació d’aquest primer trimestre, he decidit preparar diferents activitats per a fer a l’aula durant el mes de desembre. Algunes activitats són molt senzilletes i altres ens duran una mica més de feina, però de segur que els dies abans de les vacances seran una mica més especials.

Hace algunos cursos que tengo ganas de hacer un Calendario de Adviento en clase. No tanto por un tema religioso, sino para preparar las vacaciones de Navidad. Así que este año tengo perfecta para hacerlo: una clase relativamente grande y quince alumnos que se motivan muy fácilmente. Así que, como la semana pasada se terminaron las actividades de evaluación del primer trimestre, he decidido preparar diferentes actividades para hacer en clase durante el mes de diciembre. Algunas actividades son muy sencillas i otras nos llevaran algo más de trabajo, pero seguro que los días antes de las vacaciones seran un poco más especiales.

Les activitats que he plantejat són molt diverses, amb activitats que suposaran tot un dia i d’altres que estaran acabades en poca estona. Els dies que no tenim escola, els reptes i les activitats es plantejaran al Classroom de l’aula, de manera que l’expectació continuï des de casa i en poguem xerrar al tornar a l’escola.

Las actividades que he planteado son muy diversas, con actividades que supondran todo un día y otras que estarán terminadas en poco rato. Los días que no tenemos colegio, los retos y las actividades se plantearan en el Classroom del aula, de manera que la expectación continue desde casa y podamos hablar de ello al volver al cole.

El nostre calendari d’advent:

Nuestro Calendario de Adviento:

DIAACTIVITAT PROPOSADARECURS
1«El nostre desig de Nadal» / «Nuestro deseo de Navidad»
Una de les activitats que es fan a nivell de centre és gravar un desig de Nadal per enviar a la ràdio. Entre tots, prepararem el desig que gravarem i enviarem a la ràdio del nostre municipi.
Una de las actividades que se hacen a nivel de centro es grabar un deseo de Navidad para enviar a la radio local. Entre todos, mediante una dinámica de trabajo cooperativo, prepararemos un deseo que después grabaremos y enviaremos a la radio local.
No en necessitem cap./
No necesitamos ninguno.
2Decorar l’aula!/¡Decoramos el aula!
Una de les coses més emocionants del Nadal és decorar el nostre espai. Haurem preparat algunes decoracions per començar a donar un estil nadalenc a la nostra classe i demanarem als alumnes que ens donin idees per a decorar l’aula.
Una de las cosas más emocionantes de la Navidad es decorar nuestra casa, nuestro espacio. Deberemos haber preparado algunas decoracions para empezar a decorar con estilo navideño nuestra clase y pediremos a los alumnos que den otras ideas para decorarla.
Material divers: bolles de Nadal, llumets, etc.
Material diverso: bolas de Navidad, lucecitas, etc.
3Amic invisible/ Amigo invisible
Una de les tradicions més comuns durant aquestes dates és fer regals als nostres amics i persones estimades. Com cada anys, farem un amic invisible. A classe explicarem les normes que ha de seguir. Es farà el sorteig. Per correu electrònic rebran qui és el seu amic invisble. El regal es farà dia 22, després del pati.
Una de las tradiciones más comunues durante estos días es hacer regalos a nuestros amigos y personas más queridas. Como viene siendo habitual en el cole, este cursos también haremos un «amigo invisible». Explicaremos las normas a seguir y haremos el sorteo. El regalo se entregará día 22 después del patio.
Posar-se d’acord amb les regles i fer el sorteig (per mail)
4Crucigrama nadalenc!/ ¡Crucigrama navideño!
Per acabar la setmana escolar, farem un crucigrama amb el que podrem treballar el vocabulari nadalenc (en castellà). Ho farem a l’hora de valors i aprofitarem per acabar de decorar l’aula amb el material que hauran duit.
Para acabar la semana, haremos un crucigrama con el que podremos trabajar el vocabulario navideño. Lo haremos en la hora de valores y aprovecharemos para acabar de decorar la clase con el material que habrán traído.
Crucigrama de @ennuestraclasedeprimaria
5*Repte a Classroom: enigma nadalenc! / Reto en Classroom: ¡enigma navideño!
El repte consisteix en resoldre un repte nadalenc. Es farà una «pregunta» a Classroom on els alumnes hauran de donar la seva resposta.
El reto consiste en resolver un enigma navideño. Se hará un «pregunta» en Classroom donde los alumnos deberan dar su respuesta.
Enigma
6*Repte a Classroom: dites nadalenques!/ Reto en Classroom: ¡refranes navideños!
Al Classroom tindran preparada una tasca amb algunes dites nadalenques a memoritzar. Després s’hauran de gravar en vídeo i penjar el resultat a un padlet.
El reto consiste en memorizar un refrán o frase hechas navideñas. Después se deberán grabar en vídeo y colgarlo en un padlet.
Dites
Refranes
7*Repte a Classroom: Hem decorat l’aula, ara toca decorar casa nostra!/ Reto en Classroom: Hemos decorado nuestra clase, ¡ahora toca vuestra casa!
La tasca d’avui consisteix en decorar casa nostra amb algun detall nadalenc. No fa falta que sigui una gran decoració. Farem una foto i la penjarem un altre Padlet.
El reto del día consiste en hacer una foto de alguna decoración de Navidad que tengan en casa y la compartan con toda la clase en un Padlet.
8*Repte a Classroom: feim un Christmas Cracker!/ Reto en Classroom: ¡hacemos un Christmas Cracker!
A Classroom es deixen els enllaços a diferents tutorials per a poder fer un Christams Cracker, amb alguns exemples. Les fotos, es compartiran també a un Padlet.
En Classroom se comparten diferentes enlaces a tutoriales para poder hacer un Christmas Cracker, con algunos ejemplos. Las fotos, se compartiran también en un Padlet.
Enllaç 1/ Enlace 1
Enllaç 2/ Enlace 2
9El nostre Nadal/ Nuestra Navidad
Avui hem treballat les tradicions familiar. Què feim cadascú a casa que fa que aquests dies siguin tan especials? Hem emplenat la fitxa que teniu disponible per a descarregar i ho hem posat en comú. Després hem redactat un text a Classroom que explica les nostres tradicions, els menjars que més ens agraden, les decoracions, etc.
Hoy hemos trabjado las tradiciones familiares. ¿Qué hacemos cada uno en casa para que estos días sean tan especiales? Hemos rellenado la ficha que tenéis disponible para descargar i lo hemos puesto en común. Después hemos redactado un texto en Classroom que explica nuestras tradiciones, las comidas que más nos gustan, las decoraciones, etc.
Fitxa/ Ficha
10
11
12*
13*
14
15
16
17
18
19*
20*
21
22
23*
24*
25*
Els dies amb * són dies no lectius. Les activitats i reptes es plantejaran des del Classroom, per a fer des de casa./Los días con * son días no lectivos. Las actividades y retos se plantearan en Classroom, para hacer desde casa.

Com no, podeu descarregar el material que he usat per fer les diferents targetes que acompanyen el nostre calendari d’advent. Esper que us agradi i, si en feis ús, m’etiqueteu a Instagram!

Como simpre, podéis descargar el material que he usado para hacer las diferentes tarjetas que acompañan a nuestro calendario. Espero que os guste y, si lo usáis, ¡etiquetadme en Instagram!

Bon final de trimestre i bones festes!

Feliz final de trimestre y felices fiestas!

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar