5 llibres diferents per al desenvolupament del llenguatge

5 llibres diferents per al desenvolupament del llenguatge

Bon dilluns a tothom!
Com ha anat el cap de setmana? Esper que molt bé. Jo he començat un nou postgrau i he estat una mica liada, però segur que aquest nou curs em donarà moltes idees per a treballar dins l’aula. Avui us porto cinc llibres diferents per a treballar als tallers de desenvolupament del llenguatge. Tots ells m’han donat bons resultats (excepte el darrer, que encara no l’he empleat!). Són llibres divertits, engrescadors i no tots ells expliquen una història, però segueixen essent llibres! També són idees genials per a regalar, ara que s’acosten les festes de Nadal (si val, falten més de dos mesos, però ja es poden anar agafant idees). 

Colors d’Hervé Tullet
Aquest és un llibre realment divertit. Als infants jo els explico que és un llibre màgic, que no ens conta cap història però que a la vegada ens explicarà moltes coses. És un llibre ideal per a treballar la combinació dels tres colors primaris però si encara són molt petits per això, es pot senzillament parlar del què passa: «oh! mira, què ha passat?, ha canviat de color?» La idea és que amb el llibre fomentem la comunicació i el pensament i, fins i tot, la imaginació, ja que podem demanar als alumnes què passarà abans de girar una pàgina. Pots trobar-lo aquí.


Un llibre d’Hervé Tullet
 Aquest conte el vaig descobrir abans que Colors. Torna a ser un llibre màgic. El funcioament és similar que a Colors però es bassa amb els punts de colors. Els infants han de tocar, bufar, fer palmes… per a que els punts evolucionin, canviin de color… Ideal per a treballar a l’aula AL i fomentar el diàleg amb els infants. El pots comprar aquí.
El monstre de colors d’Anna Llenas
El monstre de Colors s’està convertint en tot un clàssic i ja forma part de quasi totes les biblioteques escolars. La història del monstre que no sap identificar el que li passa és genial per a introduir les emocions bàsiques. A més, amb el material complementari que hi ha disponible, les activitats que hi ha al seu voltant són gairebé infinites. Pots comprar-lo aquí.
600 punts negres de David A. Carter

Aquest llibre és una autèntica capsa de sorpreses. No espereu un llibre normal, es tracta d’un llibre gràfic on el que s’espera de l’infant que conti 600 punts negres. Cada pàgina és una sorpresa plena, evidentment, de punts negres, formes i colors. A els nins els hi encanta! Si vols, el pots comprar directament aquí.
El llibre sense dibuixos de B.J. Novak
Aquest és el conte més senzill de la història. Un llibre sense imatges però super divertit. Encara no l’he duit a l’escola però estic segura que triomfarà! Si voleu veure com reaccionen els infants, més avall teniu un video on Àngel Llàtzer explica el conte a un grup d’infants i si el voleu comprar, podeu anar directament aquí..

Només veient les cares d’aquests infants em fa unes ganes loques dur-lo a escola. A què si?

0 comentarios

  1. Estic contenta de que t'agradi el blog! 🙂 El llibre sense dibuixos és realment genial, però s'ha de llegir talment com apareix o deixa de tenir gràcia.

    Moltes gràcies per deixar un comentari!

  2. Hola Aina!

    Moltes gràcies pel teu comentari. El llibre Colors és una autèntica passada. És el primer que vaig tenir i com que funciona tan i tan bé vaig decidir comprar l'altre. Cercant per internet he vist que en té altres de similars que hauré d'investigar!

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar